Na początku lutego laureaci konkursu przeprowadzonego przez McDonald’s odwiedzili kluczowych dostawców restauracji. Firma planuje też zaprosić klientów do zwiedzenia zaplecza swoich lokali w ramach akcji dni otwartych.
Laureaci konkursu „Dociekliwi” przeprowadzonego przez McDonald’s odwiedzili kluczowych dostawców sieci restauracji. Podczas dwudniowego wyjazdu wzięli pod lupę zakład OSI Food Solutions w Ostródzie oraz fabrykę frytek Farm Frites w Lęborku. Wizyta pozwoliła prześledzić proces produkcji frytek od ziemniaka aż do gotowego produktu.
Finaliści konkursu odwiedzili też zakład, z którego każdego dnia dostarczane są burgery wołowe do restauracji McDonald’s w całej Polsce. „Dociekliwi” sprawdzali cały proces przygotowania burgerów wołowych, od kontroli mięsa wołowego, do jego mielenia oraz formowania i mrożenia krążków wołowych.
To była pierwsza z serii inicjatyw poświęconych oferowanej żywności zaplanowanych przez McDonald’s Polska na ten rok. Na wiosnę ponownie ruszy w Polskę multimedialna ekspozycja o jakości McDonald’s. Firma zaprosi też klientów do zwiedzenia zaplecza swoich lokali w ramach akcji dni otwartych.
INK