Pierwszy lokal najstarszej szwedzkiej sieci restauracji szybkiej obsługi 1 września w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu.
Planuje się, że w tym roku sieć uruchomi łącznie trzy restauracje. Marka zapowiada też zapowiada dalszą ekspansję w kolejnych latach.
Historia Max Premium Burgers sięga 1968 r., wówczas w małym lapońskim miasteczku na północy Szwecji Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli swoją pierwszą restaurację, w której serwowali burgery.
W ciągu kilkudziesięciu lat Max stał się jedną z najpopularniejszych sieci restauracji szybkiej obsługi w swoim rodzimym kraju, a rozwój marki pozwolił na otwarcie się na rynki zagraniczne – Norwegię, Danię i Zjednoczone Emiraty Arabskie.
Firma jednak cały czas pozostaje biznesem rodzinnym, obecnym prezesem Max Premium Burgers jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer – synowie założyciela sieci.