Foto: Lody Bonano
Franczyzowa sieć lodziarni nie poprzestaje na dalszej ekspansji na krajowym rynku. W tym sezonie, punkty gastronomiczne z jej szyldem pojawią się w Belgii i najprawdopodobniej w Wielkiej Brytanii.
Jak informuje Anna Kiryluk, odpowiedzialna za rozwój sieci, wiele wskazuje na to, że w Chorwacji również powstanie drugi lokal Lodów Bonano.
– Otwarcie punktu w Belgii jest już przesądzone. Umowa z franczyzobiorcą została podpisana. Wciąż natomiast prowadzimy zaawansowane rozmowy z zainteresowanym przedsiębiorcą z Wysp Brytyjskich. W zasadzie pozostała już tylko kwestia ustalenia szczegółów. Planujemy, że latem 2015 nasza lodziarnia pojawi się także i tam – dodaje.
W połowie miesiąca sieć poinformowała, że w tym roku na terenie całej Polski będzie działało około 230 jej punktów. To sprawia, że marka bardzo umacnia się na pozycji lidera pod względem liczby franczyzowych lodziarni w kraju.
Co ciekawe, dodatkowo firma podpisała już trzy umowy na realizację nowego konceptu prowadzenia lodowego biznesu – wprowadzonego od tego roku – lodobusa. To nic innego jak mobilna przyczepa, za pośrednictwem której można prowadzić sprzedaż lodów w miejscach, w których nie ma możliwości stworzenia stacjonarnej lodziarni – na plażach, deptakach a nawet na parkingach galerii handlowych.
Lodziarnie Lody Bonano oferują ponad 30 rodzajów lodów tzw. „świderków” w różnych smakach i wielu formach. Dodatkowo, niektóre punkty posiadają w sprzedaży również shake'i, jogurty i granity. Pierwsze lodziarnie tej sieci powstały w 2003 roku w Białymstoku.
INK