Jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek wśród restauracji oferujących dania wegańskie otworzy franczyzowe lokale w kolejnych miastach.
Jak powiedział serwisowi franczyzawpolsce.pl współwłaściciel sieci barów wegańskich Krzysztof Bożek, lokale w Gdańsku i Wrocławiu poprowadzą nowi partnerzy firmy.
– Wszyscy nasi partnerzy przyszli do nas bez doświadczenia w gastronomii. Na przykład, właściciele franczyzowego baru Krowarzywa w Białymstoku, który został otwarty około miesiąca temu działali wcześniej w sektorze bankowości. Z kolei we Wrocławiu, lokal otworzy para narzeczonych, którzy niebawem wezmą ślub. Oni z kolei, mieszkali wcześniej w Niemczech i będąc jeszcze za granicą zwrócili się do nas z pytaniem o możliwość otwarcia lokalu Krowarzywa we Wrocławiu. Natomiast w Gdańsku lokal otworzy dwóch braci, którzy przeprowadzają się do tego miasta z Warszawy właśnie w tym celu – mówi nam Krzysztof Bożek.
Na tym koniec zapowiadanych otwarć. Marka nie rezygnuje również z rozwoju w kanale własnym. We wrześniu planuje otworzyć kolejny – trzeci już bar w stolicy.
– Ponadto, jesteśmy blisko finalizacji umowy na kolejny lokal w Warszawie – kontynuuje Krzysztof Bożek.
Jak dodaje, obecni franczyzobiorcy to klienci baru Krowarzywa, którzy zainteresowali się działaniem pod tą marką po tym, jak odwiedzili lokal i spróbowali serwowanych w nim dań.
Krowarzywa to stosunkowa młoda marka gastronomiczna, która działa od 2013 roku. W tej sieci lokali serwowane są zdrowe, wegańskie burgery.