Firma Wojtex, właściciel kilku konceptów gastronomicznych podsumowuje 2015 rok i zapowiada rozwój dwóch nowych sieci franczyzowych.
– W tym roku dwukrotnie zwiększyliśmy liczbę lokali Western Chicken. Obecnie na rynku z sukcesem działa 20 restauracji pod tym szyldem i szykują się kolejne otwarcia. W grudniu 2015 roku udało nam się otworzyć Western Chicken w CH King Cross w Poznaniu. Restauracja otrzymuje same pozytywne opinie od odwiedzających galerię klientów, co optymistycznie rokuje na przyszłość. Podpisaliśmy również nową umowę, która dotyczy otwarcia Western Chicken w Toruniu. Lokal mieści się przy Uniwersytecie i Centrum Sportowym i już rozpoczęto nad nim prace remontowe. Otwarcie lokalu planowane jest w I kwartale 2016 roku – opowiada Paulina Pacholczyk, specjalista ds. PR Wojtex.
Z początkiem 2016 roku firma rusza z promocją i rozwojem dwóch nowych konceptów: Western Tortilla oraz lodziarni Mangatto, inspirowanych panującą obecnie modą street food.
Oprócz wspomnianych konceptów Wojtex z powodzeniem rozwija sieć pizzerii Biesiadowo i Crazy Piramid Pizza, które są obecne także za granicą. Ponadto do firmy należy sieć mobilnych smażalni ryb Rybkodajnia, która również rozwija się poprzez franczyzę.