Franczyzowa sieć restauracji z jedzeniem na wagę otworzyła lokal w Katowicach.
25 maja bieżącego roku otwarto 62 restaurację pod marką Olimp. Nowy lokal rozpoczął działalność w biurowcu A4 Business Park w Katowicach.
– W chwili obecnej sieć restauracji Olimp to najbardziej znany i najszybciej rozwijający się w Polsce koncept z jedzeniem w ujednoliconej cenie za 100 g. W kolejnych tygodniach planowane są otwarcia w Łodzi i Warszawie – mówi Izabela Domaradzka, koordynator projektów w Grupie Gastromall, do której należy sieć.
Dodaje, że choć coraz więcej lokali sprzedaje posiłki na wagę, sam pomysł nie wystarczy. Grupa Gastromall stworzyła system, który pozwala na zwrot z inwestycji w ciągu dwóch lat od rozpoczęci działalności.
Większość restauracji Olimp należy do franczyzobiorców, którzy otwierają lokali w obiektach biurowych i centrach handlowych.