Dania na bazie kurczaka w chrupiącej panierce są popularne wśród klientów barów szybkiej obsługi. Na fali tej popularności rośnie sieć wyspecjalizowanych lokali należąca do firmy, w portfelu której znajduje się kilka franczyz gastronomicznych.
Firma Wojtex otworzyła kolejny lokal sieci Western Chicken. Placówka rozpoczęła działalność w Makowie Mazowieckim.
Polecamy wywiad z franczyzobiorcą Western Chicken: Jak usmażyłem pierwszego kurczaka
Specjalnością restauracji Western Chicken jest tzw. kurczak po amerykańsku. Danie jest serwowane w tradycyjnej formie, z frytkami lub w tortilli.
Firma Wojtex jest właścicielem pięciu systemów franczyzowych: sieci pizzerii Biesiadowo i Crazy Piramid Pizza, smażalni ryb Rybkodajni oraz przejętej sieci Western Chicken i Take Away Coffee – obecnie Coffeeloffee.
Łącznie Wojtex posiada około 100 lokali w Polsce i zapowiada dalszy rozwój swoich konceptów gastronomicznych.