Gotują z zyskiem

Data dodania: 1 listopada 2016
Autor: Redakcja
Kategoria:
Foto: Western Chicken
Rośnie sieć lokali Western Chicken.

Dania na bazie kurczaka w chrupiącej panierce są popularne wśród klientów barów szybkiej obsługi. Na fali tej popularności rośnie sieć wyspecjalizowanych lokali należąca do firmy, w portfelu której znajduje się kilka franczyz gastronomicznych.

Firma Wojtex otworzyła kolejny lokal sieci Western Chicken. Placówka rozpoczęła działalność w Makowie Mazowieckim.

Polecamy wywiad z franczyzobiorcą Western Chicken: Jak usmażyłem pierwszego kurczaka

Specjalnością restauracji Western Chicken jest tzw. kurczak po amerykańsku. Danie jest serwowane w tradycyjnej formie, z frytkami lub w tortilli.

Firma Wojtex jest właścicielem pięciu systemów franczyzowych: sieci pizzerii Biesiadowo i Crazy Piramid Pizza, smażalni ryb Rybkodajni oraz przejętej sieci Western Chicken i Take Away Coffee – obecnie Coffeeloffee.

Łącznie Wojtex posiada około 100 lokali w Polsce i zapowiada dalszy rozwój swoich konceptów gastronomicznych.

Dołącz do newslettera

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram