Franczyzowe koncepty idą na food courty

Autor: Redakcja
Kategoria:
Foto: Sevi Kebab
Rośnie sieć lokali American Trading Company.

Franczyzowe sieci gastronomiczne stawiają na strefy food court w galeriach handlowych. Tak jest m.in. w przypadku tej firmy zarządzającej kilkoma markami restauracyjnymi.

Spółka American Trading Company poinformowała o otwarciu kolejnych lokali. Jednym z nich jest Sevi Kebab, który jest już 16 punktem gastronomicznym (w ramach tej sieci działa obecnie 9 własnych i 7 franczyzowych lokali).

W grudniu tego roku została też otwarta kolejna restauracja Express Kuchnia Marche (w centrum handlowym Atrium w Koszalinie). Lokale gastronomiczne działające pod tym logo specjalizują się w kuchni polskiej z elementami kuchni świata serwowanych w formie gorącego, samoobsługowego bufetu w systemie sprzedaży na wagę.

W całym 2015 roku spółka American Trading Company otworzyła 7 restauracji Express Kuchnia Marche i 2 lokale Sevi Kebab. Inwestycja w lokal Express Kuchnia Marché wynosi około 350 tys. zł, a w Sevi Kebab 200 tys. zł. Wskaźnik zwrotu z inwestycji wynosi do dwóch lat.

Oprócz tych marek gastronomicznych do firmy należą także marka Sevi Oriental, restauracja Splendido oraz kawiarnia Lulu Cafe we Wrocławiu.

Dołącz do newslettera

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram