Pizzerie, sklepy spożywcze i bary kanapkowe to przykłady kilku konceptów franczyzowych, które pochwaliły się otwarciami w ciągu ostatniego tygodnia. Jakie marki uruchomiły lokale i gdzie?
Na początku maja w Centrum Handlowym Galeria Bursztynowa w Ostrołęce został otwarty kolejny franczyzowy lokal sieci Dominium. Pizzeria zajmuje powierzchnię ok 145 m². W sezonie letnim goście mogą korzystać również z miejsc w ogródku. W pierwszej połowie 2015 roku marka planuje otwarcie kolejnego lokalu własnego w Rumunii oraz franczyzowego w Świnoujściu.
O uruchomieniu nowej placówki poinformowała też sieć sklepów spożywczych SPAR, która zawitała do Strzeszowic. Sklep o powierzchni 175m² posiada dwa stanowiska kasowe i został uruchomiony w formacie SPAR Express. Obiekt znajduje się przy trasie prowadzącej do autostrady A4. W bezpośrednim sąsiedztwie placówki mieszczą się dwie stacje paliw – asortyment SPAR stanowi dodatkowe uzupełnienie ich oferty. Sklep jest otwarty 24 godziny na dobę. Sklep SPAR w Strzeszowicach to 194 placówka tej sieci.
Przenosimy się do Krakowa. Na gastronomicznej mapie Galerii Bronowice pojawił się nowy punkt – restauracja Subway, słynąca z amerykańskich sandwiczy. Nowo otwarty lokal znajduje się na pierwszym piętrze galerii i zajmuje powierzchnię około 20 m². Znakiem rozpoznawczym restauracji Subway są świeże, przygotowywane na oczach klienta sandwicze.
INK