Franczyza na upalne lato – jak zarobić na upałach

Autor: Redakcja
Data dodania: 30 lipca 2013
Kategoria:

lodyMamy lato, upały w całej Europie, wszyscy szukamy ochłody i wytchnienia od wysokich temperatur. Powodzeniem cieszą się zatem zimne napoje i lody. Dobrym biznesem – szczególnie latem - okazuje się sprzedaż takich specjałów. Zróbmy więc krótki przegląd sieci franczyzowych, które mogą przynieść spore zyski franczyzobiorcom.

Znaną marką lodów jest Carte d'Or. Związana z tą marką jest sieć lodziarnio-kawiarni Carte d'Or Cafe, która oferuje klientom nie tylko doskonałe lody, ale również bogatą ofertę kaw i deserów. Zostając franczyzobiorcą Carte d'Or Cafe możemy liczyć na pomoc w znalezieniu odpowiedniej lokalizacji dla naszego biznesu, pomoc architekta w aranżacji lokalu oraz wyposażenie kawiarni w cały sprzęt chłodniczy oraz możliwość pozyskania profesjonalnego ekspresu do kawy. Oprócz tego franczyzodawca oferuje szkolenia dla personelu i możliwość nadzoru nad pracą lodziarnio-kawiarni w pierwszych miesiącach jej działania.


Świetnym sposobem na upał jest szklanka zdrowego soku. Soki takie oferuje Skok na Sok. System ten wykorzystuje coraz większe zainteresowanie Polaków zdrowym sposobem życia, a marka jest coraz bardziej rozpoznawalna. Aby zostać franczyzobiorcą tego systemu nie trzeba mieć doświadczenia gastronomicznego, wystarczy być przedsiębiorczym i zaangażowanym w prowadzony biznes - Skok na Sok daje wsparcie marketingowe.


Jedną z wielu popularnych metod walki z upałem jest kupienie lodów z budki, takich, jak oferowane pod szyldem Lody Bonano. Sprzedaż aż 28 rodzajów lodów amerykańskich (czyli twardych świderków) odbywa się z okienka w 90 punktach franczyzowych. Wsparcie udzielane dla franczyzobiorcy polega m.in. na indywidualnym projekcie dla celów sanitarnych oraz projekcie technologii produkcyjnej. Sieć zapewnia doradztwo w doborze sprzętu gastronomicznego i maszyny do lodów, a także szkoli pracowników. Decydując się na współpracę z siecią można wybrać trzy rodzaje sposobów prowadzenia biznesu: można otworzyć swój lokal, można otworzyć stoisko z lodami w prowadzonym przez siebie barze, restauracji czy sklepie, można też zdecydować się na najnowszą formę – wyspę lodową.


Kolejna możliwość zarobienia na letnich upałach to przystąpienie do fanczyzy ICE’N’GO!. Pod tą marka sprzedawane są mrożone mleczno-owocowe desery w 8 smakach. Franczyzobiorca otrzymuje kompletne wyposażenie punktów sprzedaży, pomoc w prowadzeniu punktu i obsługę prawną, a także pomoc w szkoleniu i rekrutacji personelu. Należy również dokonać zakup stoiska lub je dzierżawić, a miejsce sprzedaży wybrać należy z lokalizacji rekomendowanych przez sieć.


Odpoczynek w kawiarni przy pucharku lodów lub szklance zimnego soku to niewątpliwa przyjemność, szczególnie w gorące, letnie dni. Może warto również pomyśleć o zmianie tej przyjemności w dochodowy biznes.

Katarzyna Suzonowicz-Kaflik

Dołącz do newslettera

Pozostałe artykuły - Aktualności

Data dodania: 30 listopada 2022
Omni-commerce – jak kupują polscy konsumenci?
Data dodania: 29 listopada 2022
Innowacje w branży edukacyjnej docenione
Data dodania: 28 listopada 2022
Franczyza Zdrowa Krowa z ambitnym planem na 2023 rok
Data dodania: 25 listopada 2022
Najlepsza oferta Black Week w tym roku

zobacz więcej

Data dodania: 30 listopada 2022
Polacy chcą żyć zdrowo, przedsiębiorcy mogą na tym zarobić
Data dodania: 28 września 2022
Analiza założeń do projektu ustawy o umowie franczyzy
Data dodania: 2 września 2022
Piękno i pieniądze
Data dodania: 12 lipca 2022
Pomysły na biznes w domu
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram