Franczyza Express Chicken będzie dostępna za granicą

Autor: Redakcja
Data dodania: 26 czerwca 2014
Kategoria:
Franczyza Express Chicken będzie dostępna za granicą; foto: Express Chicken

Franczyza Express Chicken będzie dostępna za granicą; foto: Express Chicken

Obecnie do sieci należy 20 franczyzobiorców, podpisane są też umowy przedwstępne na kilka nowych miast. Ponadto, prowadzimy rozmowy na temat licencji master z trzema zainteresowanymi osobami z zagranicy, które chciałyby rozwinąć swój biznes w Danii, Hiszpanii i we Włoszech – mówi w rozmowie z nami Mariusz Zarzycki, specjalista ds. sieci franczyzowej Express Chicken.

Do końca roku 2014 sieć restauracyjna planuje uruchomienie kolejnych 5 lokali franczyzowych i podpisanie co najmniej 5 nowych umów na nowe lokalizacje - klika z nich będzie znajdować się w centrach handlowych.

Współpracujemy z biurem projektowym i dzięki tej współpracy wprowadziliśmy ujednolicony wystrój wszystkich nowo powstałych lokali. Restauracje, które otwierały się w roku 2012 i 2013 będą stopniowo zmieniać wystrój i kolorystykę, aby dopasować się do nowych barw sieci. Wprowadziliśmy system zakupów centralnych co wiąże się z dużo niższymi cenami dla franczyzobiorców – opowiada Mariusz Zarzycki.

Franczyza Express Chicken będzie dostępna za granicą; foto: Express ChickenDodaje, że w ostatnim czasie zmianie uległy też szata graficzna reklam, bilbordów i pozostałych materiałów reklamowych sieci Express Chicken. Zmieniła się także oferta. Na sezon letni właściciel konceptu wprowadził nowe smaki, są to dwa rodzaje orzeźwiających kanapek. W niektórych restauracjach, jak np. w lokalu franczyzowym w Rawie Mazowieckiej można od niedawna spróbować nowych testowych dań "Nowe Smaki - kurs Włochy". Od kwietnia tego roku funkcjonuje też menu dla najmłodszych klientów.

Od lipca 2014 roku rozpoczynamy współpracę z serwisem Pizzaportal.pl. Udało nam się wynegocjować bardzo korzystne warunki dla naszych franczyzobiorców. Będziemy testować ten program przez dwa miesiące. Jeśli się przyjmie zostanie na stałe w naszych lokalach – kontynuuje Mariusz Zarzycki.

Specjalista ds. sieci franczyzowej Express Chicken dodaje, że lokale tej marki prowadzą osoby z różnym doświadczeniem. Wśród franczyzobiorców jest m.in. informatyk, właściciel firmy budowlanej, prawnik, księgowa, właściciel sieci sklepów odzieżowych czy właściciel kilku pizzerii.

Długo by można jeszcze wymieniać. W ostatnim czasie zgłosiło się do nas trzech bardzo młodych mężczyzn, zaraz po szkole średniej. Udało nam się pomóc im w uzyskaniu dotacji z Urzędu Pracy. Jak widać zróżnicowanie jest bardzo duże – wyjaśnia.

Zaznacza również, że jak w każdym biznesie, trzeba się przyłożyć i pilnować tego, co się robi a przede wszystkim jakości.

Najczęstszym błędem jest za wczesne pozostawienie pracowników baru bez nadzoru, przez co dania tracą na jakości a właściciel traci klientów – podsumowuje Mariusz Zarzycki.

Jesli jesteście zainteresowani współpracą z siecią restauracji Express Chicken, zapraszamy do naszej bazy systemów franczyzowych.

Dołącz do newslettera

zobacz więcej

Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Data dodania: 3 stycznia 2022
Te 30 franczyz najbardziej interesuje Polaków
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram