Franczyza&Biznes - wrześniowy numer już w sprzedaży!

Autor: Redakcja
Data dodania: 2 września 2016
Kategoria:
Foto: Franczyza&Biznes
Franczyza&Biznes - lipcowy numer już w sprzedaży!

W kioskach i salonach prasowych jest najnowszy, już 21. numer magazynu Franczyza&Biznes. Na naszej stronie można go kupić również w wersji elektronicznej. A co w magazynie? Odpowiadamy na pytanie: czy na franczyzie w handlu da się zarobić, pokazujemy biznesy prowadzone przez małżeństwa, ostrzegamy jak nie dać się okraść. Analizujemy komu szkodzą ostatnie zmiany polityczno-gospodarcze, opisujemy branżę usług B2B i podpowiadamy jak założyć własną burgerownię, pub i księgarnię. Prezentujemy prawdziwe historie franczyzobiorców i podajemy wiele pożytecznych informacji i porad. Miłej lektury!

W najnowszym numerze:

  • Branżowe trzęsienie ziemi. Szykują się zwolnienia grupowe w kilku sektorach gospodarki.
  • Sklepy sportowe - ile w nich mody a ile sportu? Moda na uprawianie sportu napędza rynek, który dziś jest wart 8 mld. zł.
  • Jak kradną pracownicy. Okradanie firmy w której się pracuje może przybrać różne formy.
  • Kobieto obudź się! Oto lista zawodów, które będą najbardziej pożądane na rynku pracy w najbliższej przyszłości.
  • Temat numeru: Biznes plan pisany razem. Czy da się połączyć miłość ze wspólnym biznesem?
  • Jak zbudować biznes za miliard dolarów? Opowiada Henry McGovern - założyciel Amrestu.
  • Raport numeru: Franczyza w handlu. Kluczem do sukcesu w handlu jest połączenie sprzedaży detalicznej i hurtowej.
  • Szybki start. Rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej wielu wydaje się żmudnym i czasochłonnym procesem. Ale nie zawsze.
  • Czy opłaca się być dealerem samochodów? Branża motoryzacyjna w polsce ma swoje wzloty i upadki, ale sieci dealerskie trzymają się całkiem nieźle. Wiele osób myśli więc o zarabianiu na sprzedaży aut.
  • Warto otworzyć burgerownię? To bardzo trudne pytanie. Lokali tego typu w ostatnich latach przybywa, ale i sporo z nich znika z rynku.
  • Jak otworzyć pub z piwem z górnej półki? Pub może być świetnym biznesem, ale trzeba mieć trochę wiedzy, szczęścia i spełnić kilka ważnych warunków.
  • Otwieramy księgarnię. Czy na księgarni da się zarobić? Tak. Może nie będą to kokosy, ale da się z tego wyżyć.
  • Franczyza w branży B2B. Mniej znaną acz równie ciekawą jest grupa firm, które skupiają się na usługach dla innych organizacji.
  • Historia hiszpańskiego placka. Telepizza to jedna z niewielu firm, które skutecznie powieliły model działania amerykańskich koncernów na swoim rodzimym rynku.
  • Biznes w rytmie party. O swoim rodzinnym biznesie opowiada Monika Ciskowska, franczyzobiorczyni sieci Godan Strefa Uśmiechu.
  • Bez małej czarnej nie ma dnia. Jak prowadzić kawiarnię? – opowiada Michał Kibler, franczyzobiorca Columbus Coffee.
  • Z piskiem opon. O tym, jak zarobić na konkurencyjnym rynku rozmawiamy z Marianem Michalskim, współwłaścicielem serwisu samochodowego Motoricus.com.
  • Specjaliści od alkoholu odczarowują branżę. Odpowiedzialna sprzedaż jest ważniejsza niż osiąganie zysków – mówi Marcin Skowron, właściciel sklepu al. Capone.

Oprócz tego czeka na Was zestaw najważniejszych informacji z rynku franczyzowego, garść porad biznesowych i prawnych. A na koniec spécialité de la maison - baza 135 sprawdzonych systemów franczyzowych.

Magazyn Franczyza&Biznes jest już w kioskach i salonach prasowych. Polecamy też tańsze i bardziej ekologiczne wydanie elektroniczne - dostępne w naszym sklepie.

Dołącz do newslettera

Pozostałe artykuły - Aktualności

zobacz więcej

Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Data dodania: 3 stycznia 2022
Te 30 franczyz najbardziej interesuje Polaków
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram