Do kiosków i salonów prasowych trafił najnowszy, 10. numer magazynu Franczyza&Biznes. Na naszej stronie można go kupić również w wersji elektronicznej. A co w magazynie? 8 nowych franczyz, które dadzą zarobić, koncepty franczyzowe nastawione na zdrowy styl życia, PR-owe błędy franczyzodawców, mnóstwo porad i newsów oraz 135 sprawdzonych przepisów na własny biznes.
W najnowszym numerze:
- RAPORT NUMERU: W zdrowym ciele, zdrowy duch. Przyglądamy się jak wygląda rynek franczyzowych konceptów biznesowych związanych ze sportem i zdrowym trybem życia.
- TEMAT NUMERU - 8 nowych franczyz, które dadzą zarobić - obiecujące franczyzy, które powstały w ciągu tego roku. Wśród nich ciekawe debiuty gastronomiczne, sklepy dla osób aktywnych fizycznie, edukacja w cyfrze, a także patent na efektywną sprzedaż soczewek i alkoholi.
- Klient vs. sprzedawca - wygrywa spokój i wyrachowanie. Na linii bezpośredniej obsługi często dochodzi do eskalacji konfliktów. Na tym polu walki wygrywa doświadczenie.
- Gdzie są polscy sprzedawcy? Bardzo trudno jest znaleźć dobrego pracownika do sprzedaży czy obsługi klienta.
- Opracowanie i sprzedaż licencji pakietu franczyzowego - radzimy jak skutecznie opracować i sprzedać licencję franczyzową.
- Franczyza coraz bardziej popularna - blisko 40% internautów uważa franczyzę za zyskujący na popularności sposób prowadzenia własnego biznesu.
- PR-owe błędy franczyzodawców - opisujemy najczęstsze błędy popełniane przez właścicieli i menedżerów firm franczyzowych w relacjach z mediami.
Jak usmażyłem pierwszego kurczaka - o tym co zdecydowało o wyborze franczyzy Western Chicken opowiada Łukasz Krasowski, właściciel restauracji w Ostródzie.
- Pułapki zastawione na franczyzobiorców - warto pamiętać, że franczyza nie jest receptą na sukces.
- Cechy multifranczyzobiorcy - wśród franczyzobiorców są tacy, którzy od początku nastawili się na prowadzenie kilku placówek. Dlaczego?
- Vincent – piekarz z Francji. O tym, że prawdziwą francuską piekarnię może prowadzić tylko piekarz rodem z Francji przekonuje Vincent Gauthier, właściciel kawiarnio-piekarni Café Vincent.
- Polskie franczyzy konkurują za granicą
- Czy dotacje unijne dadzą się sfranczyzować? Czy warto budować biznes, o którym z góry wiemy, że straci źródło dochodu za kilka lat?
- Jak sprawdzić dewelopera i ograniczyć ryzyko utraty pieniędzy?
- Zarządzaj płynnością, nawet jeśli prowadzisz małą firmę.
- Mniejsza sprzedaż nie popsuła wyników firm paliwowych.
- Niezależne apteki przegrywają z sieciami - placówki należące do sieci franczyzowych, grup zakupowych i hurtowni zastąpią znikające z rynku niezależne apteki.
Oprócz tego czeka na Was zestaw najważniejszych informacji z rynku franczyzowego, garść porad biznesowych i prawnych. A na koniec crème de la crème - baza 135 sprawdzonych systemów franczyzowych.
Magazyn Franczyza&Biznes jest już w kioskach i salonach prasowych. Polecamy też tańsze i bardziej ekologiczne wydanie elektroniczne - dostępne w naszym sklepie.