fiero-pizza1
Fiero! to franczyzowa sieć pizzerii, w ramach której działało dotychczas pięć lokali - w Łodzi i Tomaszowie Mazowieckim. Nowy lokal ruszył właśnie w macierzystym mieście Łódź, a otwarcie w Zgierzu planowane jest na koniec miesiąca. W obydwu lokalach odnajdziemy charakterystyczne dla sieci nowoczesne wnętrza utrzymane w czerwieniach, szarościach i fioletach. Do tego kącik z atrakcjami dla dzieci i odświeżone w ostatnim okresie menu. W nim do wyboru 60 rodzajów pizzy, sałatki, tortille, zestawy z shoarmą i stripsami czy desery. Nowością są między innymi Specjały Fiero!, wśród których można znaleźć pizzę z dojrzewającą szynką lub łososiem, a także zestawy dla dzieci (słodka pizza, napój i zabawka) oraz smakowite desery (muffiny, ciastka z płynącą czekoladą).
W 2011 roku firma postanowiła stworzyć ofertę franczyzową, którą kieruje do osób zainteresowanych możliwością poprowadzenia własnej pizzerii pod marką Fiero! Od czasu, gdy właściciele marki stworzyli kompleksową ofertę współpracy franczyzowej nie minął nawet rok - to najlepszy dowód, iż kryzys w gastronomii nie taki straszny, jak go malują.
Lokale Fiero! przetrwały próbę czasu dzięki wysokiej jakości usług. Podążamy za wymaganiami naszych klientów, a oni odwdzięczają się swą lojalnością. Dzięki temu nie obawiamy się otwierać kolejnych placówek – mówi Mariola Pietrzko, współwłaścicielka marki. Każdy, kto chciałby otworzyć pizzerię Fiero! może liczyć na kompleksową pomoc ze strony franczyzodawcy. – Choć posiadamy przeszło dziesięcioletnie doświadczenie w gastronomii, nadal pamiętamy, z jakimi trudnościami borykaliśmy się na początku. Chcemy, aby nasi partnerzy mogli dzięki nam uniknąć problemów i z sukcesem utrzymać się na wymagającym rynku – dodaje Mariola Pietrzko. Koszt otwarcia własnego lokalu pod marką Fiero! to minimum 70 tys. zł.