Fabryka Pizzy: Kolejne otwarcia już wkrótce

Autor: Redakcja
Data dodania: 13 marca 2013
Kategoria:
Fabryka_Pizzy_-_logo

Fabryka_Pizzy_-_logo

Sieć pizzerii Fabryka Pizzy uruchamia kolejne lokale w oparciu o umowy franczyzowe. Aktualnie finalizowane są umowy z franczyzobiorcami z Gdańska i Gdyni. 

11 marca do dotychczasowych siedmiu placówek sieci dołączył kolejny lokal w Krakowie. Na drugą połowę kwietnia zapowiadane jest uruchomienie pizzerii w Lublinie. Sieć jest również na etapie finalizowania umów z franczyzobiorcami z Gdańska (otwarcie na przełomie maja i czerwca) i Gdyni (otwarcie jesienią tego roku).

Aktualnie pod szyldem Fabryka Pizzy działa osiem restauracji: dwie własne i sześć franczyzowych. Pięć z nich zlokalizowanych jest w Krakowie, natomiast pozostałe w Piasecznie oraz w Warszawie.

Wszystkie lokale otwierane w tej chwili pod szyldem Fabryka Pizzy to lokale franczyzowe. Inwestycja w restaurację zamyka się w kwocie około 250-350 tys. zł. Opłata wstępna wynosi 15 tys. zł netto, natomiast opłata stała wynosi 2 tys. zł netto plus 2 proc. od obrotu. Franczyzobiorca sieci może liczyć na pełne wsparcie w trakcie otwierania lokalu, jak i podczas trwania umowy.

Franczyzobiorców poszukuje też znana na polskim rynku sieć pizzerii Da Grasso. Aby otworzyć placówkę pod szyldem Da Grasso trzeba dysponować lokalem o minimalnej powierzchni ok. 100 metrów kwadratowych. Koszty przystosowania lokalu do działalności zależą od jego stanu technicznego i wahają się od 150 do 350 tysięcy złotych.

Również Tele Pizza stawia na franczyzę. Aby przystąpić do sieci trzeba dysponować kwotą minimalną na poziomie 120 tys. zł. Wszystko zależy jednak od powierzchni danego lokalu (nie może być mniejszy niż 100 mkw.), stanu technicznego oraz stopnia ingerencji w stan obecny. Opłata wstępna wynosi 10 tys. zł, opłaty bieżąca i marketingowa zależą od osiąganego obrotu oraz okresu przynależności do sieci. Przez zawarciem umowy franczyzowej, Telepizza zapewnia analizę rynku oraz pomoc przy określeniu zakresu niezbędnych wydatków na  dostosowanie pizzerii do wymogów sieci.

Adam Gieras

Dołącz do newslettera

Pozostałe artykuły - Aktualności

zobacz więcej

Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Data dodania: 3 stycznia 2022
Te 30 franczyz najbardziej interesuje Polaków
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram