Express Kuchnia Marche: nowe otwarcia we franczyzie

Autor: Redakcja
Data dodania: 19 czerwca 2013
Kategoria:
Express Kuchnia Marche

Express Kuchnia Marche

Express Kuchnia Marche: nowe otwarcia we franczyzie
American Trading Company planuje otwarcie nowych lokali franczyzowych z konceptów: Express Kuchnia Marche, Sevi Kebab i Sevi Oriental.
Dwa lata temu na rynku gastronomicznym nastąpił boom systemów franczyzowych opartych na pomyśle sprzedawania jedzenia na wagę. Jednak rok 2012 był dla tego segmentu trudny – niektóre sieci zamiast rosnąć zaczęły się zwijać.
Mimo tych przeszkód sieć lokali American Trading Company stawia na rozwój, między innymi dzięki zróżnicowaniu konceptów kulinarnych.
- Fakty przemawiają za siebie – mówi Katarzyna Gluza, International Executive Sales & Marketing Director Express Kuchnia Marche®. - W zeszłym roku uruchomiliśmy 1 lokal franczyzowy i jeden własny. W tym roku - już 2 lokale franczyzowe, a mamy jeszcze do otwarcia 4 i jeden lokal własny. Kryzys nie jest odczuwalny, tam gdzie lokale są prowadzone profesjonalnie i jakość oraz smak potraw przyciąga coraz to nowych klientów a także franczyzobiorców. Gdybyśmy nie ograniczali się do miejscowości powyżej 100 tysięcy mieszkańców,  lokali franczyzowych byłoby znacznie więcej - tak duże jest zainteresowanie naszymi konceptami – podkreśla.
Jednym z rozwijanych przez American Trading Company konceptów jest Express Kuchnia Marche, sieć restauracji, oferująca klientom dania kuchni polskiej oraz świata w postaci gorącego bufetu przy określonej cenie za 100 gram jedzenia.
Firma poszukuje lokali w dużych centrach handlowych. Dysponuje już tego typu placówkami własnymi w: Poznaniu, Wrocławiu, Lublinie i Szczecinie, a także franczyzowym lokalem w Rzeszowie.
Kolejne restauracje franczyzowe otworzy w październiku w Poznaniu oraz w listopadzie w Krakowie.
Przybędzie także lokali pod marką Sevi Kebab i Sevi Oriental, oferujących potrawy kuchni orientu, w tym różne rodzaje kebabów. American Trade Company planuje nowe otwarcia w Poznaniu (Sevi Oriental) i Krakowie (Sevi Kebab). Od kwietnia działa także restauracja Sevi Kebab w Rzeszowie. Wszystkie placówki to lokale franczyzowe.
W systemie sieciowym stworzonym przez American Trading Company inwestycja w lokal Express Kuchnia Marche wynosi ok. 500 tysięcy złotych. W przypadku lokalów z konceptu Sevi – od 300 do 350 tysięcy.
Rafał Świątek
American Trading Company planuje otwarcie nowych lokali franczyzowych z konceptów: Express Kuchnia Marche, Sevi Kebab i Sevi Oriental.

Dwa lata temu na rynku gastronomicznym nastąpił boom systemów franczyzowych opartych na pomyśle sprzedawania jedzenia na wagę. Jednak rok 2012 był dla tego segmentu trudny – niektóre sieci zamiast rosnąć zaczęły się zwijać.

Mimo tych przeszkód sieć lokali American Trading Company stawia na rozwój, między innymi dzięki zróżnicowaniu konceptów kulinarnych.
- Fakty przemawiają za siebie – mówi Katarzyna Gluza, International Executive Sales & Marketing Director Express Kuchnia Marche®. - W zeszłym roku uruchomiliśmy 1 lokal franczyzowy i jeden własny. W tym roku - już 2 lokale franczyzowe, a mamy jeszcze do otwarcia 4 i jeden lokal własny. Kryzys nie jest odczuwalny, tam gdzie lokale są prowadzone profesjonalnie i jakość oraz smak potraw przyciąga coraz to nowych klientów a także franczyzobiorców. Gdybyśmy nie ograniczali się do miejscowości powyżej 100 tysięcy mieszkańców,  lokali franczyzowych byłoby znacznie więcej - tak duże jest zainteresowanie naszymi konceptami – podkreśla.
Jednym z rozwijanych przez American Trading Company konceptów jest Express Kuchnia Marche, sieć restauracji, oferująca klientom dania kuchni polskiej oraz świata w postaci gorącego bufetu przy określonej cenie za 100 gram jedzenia.
Firma poszukuje lokali w dużych centrach handlowych. Dysponuje już tego typu placówkami własnymi w: Poznaniu, Wrocławiu, Lublinie i Szczecinie, a także franczyzowym lokalem w Rzeszowie.
Kolejne restauracje franczyzowe otworzy w październiku w Poznaniu oraz w listopadzie w Krakowie.
Przybędzie także lokali pod marką Sevi Kebab i Sevi Oriental, oferujących potrawy kuchni orientu, w tym różne rodzaje kebabów. American Trade Company planuje nowe otwarcia w Poznaniu (Sevi Oriental) i Krakowie (Sevi Kebab). Od kwietnia działa także restauracja Sevi Kebab w Rzeszowie. Wszystkie placówki to lokale franczyzowe.
W systemie sieciowym stworzonym przez American Trading Company inwestycja w lokal Express Kuchnia Marche wynosi ok. 500 tysięcy złotych. W przypadku lokalów z konceptu Sevi – od 300 do 350 tysięcy.
 
Rafał Świątek

Dołącz do newslettera

Pozostałe artykuły - Aktualności

zobacz więcej

Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Data dodania: 3 stycznia 2022
Te 30 franczyz najbardziej interesuje Polaków
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram