Dominium S.A. rusza z franczyzą

Autor: Redakcja
Data dodania: 29 kwietnia 2009
Kategoria:
dominium_logo.jpg

dominium_logo.jpgJedna z największych sieci gastronomicznych w Polsce,  dynamicznie rozwijająca w Europie Środkowej firma Dominium S.A. rozpoczęła poszukiwania franczyzobiorców.

Dominium S.A. istnieje od 1993 roku. W ciągu 16 lat działalności spółka otworzyła blisko 60 własnych restauracji na terenie całej Polski oraz poza granicami kraju. W ostatnich latach Dominium weszła na rynek rumuński i irlandzki oraz planuje ekspansje na rynek rosyjski, ukraiński i litewski.

dominium_fotka.jpgWiększość lokali Dominium znajduje się w dużych metropoliach (takich jak Warszawa, Kraków, Lublin, Katowice czy Wrocław) lub w mniejszych miejscowościach położonych w pobliżu dużych aglomeracji. Restauracje często zlokalizowane są w centrach handlowych lub przy ulicach o dużym natężeniu ruchu pieszych. Spółka posiada także kilka lokali w atrakcyjnych kurortach turystycznych, takich jak Zakopane, czy Jastarnia. Nasilone w ostatnim czasie akcje marketingowe miały na celu wzmocnienie postrzegania marki, co jest niezbędne dla realizacji strategicznego celu na lata 2009/2010 - rozwoju sieci dzięki franchisingowi.

Kandydat na Franchisobiorcę powinien być przedsiębiorczy i samodzielny, a także gotowy do osobistego działania i zaangażowania w prowadzenie lokalu. Powinien także rozumieć i akceptować formuły franchisingu. „Nie wymagamy natomiast doświadczenia branżowego - nasz system szkoleń i know-how zapewniają wysoką jakość działania każdej restauracji w sieci  Dominium S.A.” – mówi Małgorzata Ptasińska, Kierownik Działu Franchisingu Dominium S.A. Potencjalny franczyzobiorca powinien dysponować lokalem o powierzchni ok. 100 - 200 m2,  najchętniej narożnym z dużą witryną. W centrum zainteresowania pizzerii znajdują się zarówno lokalizacje w centrach handlowych jak i innych atrakcyjnych miejscach o dużym natężeniu ruchu pieszych. Poszukiwane są głównie lokale na parterze
Kwota inwestycji: 150.000 do 400.000 zł zależy od wielkości lokalu oraz stopnia dostosowania lokalu do gastronomii (wentylacja, ciągi gastronomiczne, itd.) - Jest to kwota łącznie z wyposażeniem technicznym. Wstępna opłata licencyjna:  20.000 zł - w zamian za prawo do używania znaku firmowego, szkolenia managera i pracowników, wsparcie przed i po otwarciu. Do tego dochodzą opłaty miesięczne.

Agnieszka Grabuś, 29 kwietnia 2009 r.

Dołącz do newslettera

zobacz więcej

Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Data dodania: 3 stycznia 2022
Te 30 franczyz najbardziej interesuje Polaków
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram