Dieta z dostawą do domu

Autor: Redakcja
Data dodania: 22 marca 2011
Kategoria:
Na_zdrowie__-_zdjecie_placowki

Na_zdrowie__-_zdjecie_placowki

Na Zdrowie wkrótce uruchomi drugą jednostkę franczyzową w Warszawie. Oferta firmy cieszy się dużym zainteresowaniem wśród mieszkańców największych miast.

- Na koniec bieżącego roku chcielibyśmy mieć już 10 jednostek w całej Polsce, wszystkie franczyzowe. Planujemy bowiem wkrótce przekazać we franczyzę naszą jedyną placówkę własną - mówi Ewa Połchowska - Nowak, dyrektor ds. handlowych w sieci Na Zdrowie Catering Dietetyczny.

Obecnie sieć tworzą dwie jednostki: własna w Gdańsku oraz franczyzowa w Warszawie. Niedługo powstanie kolejna w stolicy, Na Zdrowie sprzedało już licencję na tę placówkę.

- Zakupili ją bliscy znajomi naszych pierwszych franczyzobiorców. Zdecydowali się na to, widząc jak dobrze prosperuje ten biznes, jakie wyniki generuje. A warto dodać, że warszawska placówka istnieje dopiero od trzech miesięcy - mówi Ewa Połchowska - Nowak.

Koszt inwestycji w placówkę sieci Na Zdrowie to ok. 50 tys. zł, w tym 15 tys. zł w licencję i ok. 30 tys. zł w adaptację lokalu. Dużą zaletą systemu jest to, że posiłki są dowożone do klienta. Lokal, w którym są one przygotowywane, jest dla niego niedostępny, więc nie musi być ani dobrze zlokalizowany, ani pięknie urządzony. Musi jedynie spełnić wymogi sanepidu. Pozwala to znacząco obniżyć koszty uruchomienia i bieżącego prowadzenia biznesu. Franczyzodawca szacuje, że zwrot z inwestycji powinien nastąpić w okresie do pół roku.

- W dużych miastach grupa docelowa dla naszych usług jest naprawdę bardzo liczna. Są to osoby dość zamożne, o wysokich zarobkach, które chcę się dobrze i zdrowo odzywiać, ale nie mają czasu ani chęci na to, by robić regularnie zakupy, a przede wszystkim gotować - mówi Ewa Połchowska - Nowak.

Na Zdrowie zapewnia każdemu klientowi indywidualnie dobraną dietę oraz 5 posiłków dziennie dowożonych codziennie w wyznaczone przez niego miejsce. Franczyzobiorca sieci w ramach licencji otrzymuje dostęp do przygotowanego specjalnie na potrzeby firmy programu komputerowego, a w nim m.in. ponad 1000 przepisów, z których mogą korzystać dietetycy przy sporządzaniu menu dla konkretnego klienta.

Dołącz do newslettera

Pozostałe artykuły - Aktualności

zobacz więcej

Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Data dodania: 3 stycznia 2022
Te 30 franczyz najbardziej interesuje Polaków
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram