Jako pionierzy propagowania na polskim rynku kultury kuchni japońskiej mamy do zaoferowania dwa koncepty franczyzowe: Sushi Kushi i Ramen Shop by Sushi Kushi. Pierwszy z nich - Sushi Kushi to połączenie elegancji z niezobowiązującym luzem; oferującym sushi i inne dania kuchni japońskiej zarówno w stylowo urządzonych, klimatycznych lokalach, jak i w wygodnej i szybkiej formule dostaw do klienta.
W ten sposób stworzyliśmy rozpoznawalną markę, w oparciu o którą powstała dynamicznie rozwijająca się sieć lokali franczyzowych. Dziś licząca ponad 30 lokali na terenie całej Polski. Wszystkie lokale oferują gościom przygotowywane ręcznie, wyłącznie ze świeżych składników najwyższej jakości, zdrowe i smaczne hosomaki, futomaki, uramaki i nigiri. Na stoły naszych gości trafiają również startery, sałatki i najpopularniejsze azjatyckie zupy. Ofertę aktualizujemy o pozycje menu sezonowego.
Obsługujemy również klientów biznesowych i sklepy, oferując gotowe zestawy naszych najlepszych produktów. Stół pełen sushi może być oryginalną atrakcją przyjęcia, imprezy urodzinowej, wieczoru kawalerskiego lub panieńskiego, wesela, konferencji czy spotkania ze znajomymi. Zajmujemy się nie tylko przygotowaniem jedzenia, ale również jego atrakcyjną ekspozycją. Bambusowo-granitowe bufety w stylu japońskim, pokazy live cooking, a to wszystko w towarzystwie toastów wzniesionych japońskim winem.
Na fali wciąż niesłabnącego zainteresowania gości poznawaniem kuchni dalekowschodniej oraz na bazie ponad 10-letniego doświadczenia stworzyliśmy drugą markę. Ramen Shop by Sushi Kushi jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które nie znają się na branży gastronomicznej oraz nie chcą poświęcać zbyt dużo czasu na zaangażowanie się w prowadzenie nowej działalności. W tym modelu wszystkie składniki są policzalne, dzięki czemu kontrola sprowadza się do sprawdzenia kilku parametrów. Specjalnie opracowana technologia produkcji eliminuje czynnik ludzki, zapewniając powtarzalność smaku i najwyższą jakość dań.
Oferujemy również rozwiązanie, jakim jest połączenie dwóch konceptów w jednym lokalu, co pozwalana na uzyskanie oszczędności na etapie realizacji inwestycji.
Korzyści dla franczyzobiorcy
Wsparcie od samego początku inwestycji, poprzez otwarcie oraz codzienne działanie:
• pełne know how biznesowe - 10 letnie doświadczenie w prowadzeniu lokali gastronomicznych w całej Polsce
• wybór lokalizacji i negocjacje w sprawie najmu lokalu
• przygotowanie projektów: technologicznego i wizualnego niezbędnych do otwarcia lokalu gastronomicznego
• przeprowadzenie rekrutacji pracowników uwzględniając umiejętności oraz zdolności do pracy w zespole
• system szkoleń dla inwestora oraz pracowników
• opracowanie i wdrożenie strategii marketingowej
• wsparcie prawne oraz podatkowe
• platforma wymiany wiedzy z pozostałymi Franczyzobiorcami w sieci
Dodatkowe wymagania stawiane franczyzobiorcom
Aby rozpocząć współpracę franczyzową z naszą firmą musisz posiadać kapitał niezbędny do pokrycia kosztów inwestycji związanej z uruchomieniem lokalu i uiszczeniem opłat franczyzowych. Powinieneś także dysponować lokalem, który możesz wynajmować. Powierzchnia powinna mieć minimum 50m2 w koncepcie Ramen Shop i 70 m2 dla Sushi Kushi. Jeśli chcemy połączyć dwa koncepty pod jednym dachem optymalna powierzchnia to 120 m2. Lokal musi być przystosowany do prowadzenia działalności gastronomicznej.