Franczyza STAVA – NIEZAWODNE DOWOZY JEDZENIA

Informacje podstawowe

Rodzaj sieci
franczyzowa
Zasięg sieci
ogólnokrajowy
Jednostki własne
brak
Jednostki franczyzowe
34 + kilka w trakcie uruchamiania

Finanse

Minimalna kwota
co najmniej 50 000 zł
Opłata wstępna
Zależna od wielkości miasta
Opłata bieżąca
Zależna od etapu rozwoju oddziału
Opłata marketingowa
brak

Kontakt

Strona internetowa
Osoba kontaktowa
Jarosław Chłopecki, Kierownik ds. rozwoju sieci
Adres e-mail
Numer telefonu
882 437 806

Opis systemu

Charakterystyka systemu

Stava to największa w Polsce sieć oddziałów gastro-kurierskich i pierwsza franczyza w tym segmencie w Europie.

Nasze oddziały oferują restauracjom i sklepom usługę dowozu posiłków oraz zakupów do klientów, dzięki czemu przedsiębiorcy nie muszą zatrudniać własnych kierowców, mają niższe koszty oraz szybsze czasy dostawy. Dajemy im korzyści finansowe i przewagę nad konkurencją.

W odróżnieniu do większości ofert franczyzowych, otwarcie oddziału Stava to niepowtarzalna okazja do:

  • Wejścia na rynek jako pierwszy z nową usługą – praktycznie bez konkurencji. W większości miast nie ma wciąż żadnej firmy gastro-kurierskiej.
  • Wejścia na duży rynek – potencjalnym klientem jest praktycznie każda restauracja, bar oraz kawiarnia w mieście,
  • Skorzystania z zalet ciągle rosnącego rynku – rynek dowozów posiłków w Polsce wart jest ponad 9 mld zł i cały czas dynamicznie rośnie.
  • Możliwość stopniowego inwestowania kapitału zaczynając od niewielkich kwot.
  • Franczyzobiorca otrzymuje od nas w 100% gotowy i sprawdzony model biznesowy. Doświadczenie zdobywamy od 2014 roku w kilkudziesięciu miastach o różnej wielkości i populacji.

Korzyści dla franczyzobiorcy

  • Dedykowany system informatyczny autorstwa Stavy, bez którego nie da się efektywnie prowadzić oddziału gastro-kurierskiego. System odpowiada za automatyczne układanie optymalnych tras kierowcom oraz wspomaga zarządzanie oddziałem.
  • System franczyzowy zoptymalizowany pod jednoosobowe zarządzanie całą firmą. Franczyzobiorca nie musi zatrudniać nikogo poza kierowcami
  • Szkolenia teoretyczne i praktyczne w jednym z działających oddziałów
  • Osobiste zaangażowanie ekspertów z centrali Stavy w otwarcie i rozwój oddziału
  • Wyłączność na całe miasto lub dzielnicę dużego miasta
  • Specjalna oferta flotowa na najem samochodów
  • Dostęp do umów centralnych z sieciami restauracji
  • W wybranych miastach gwarantujemy na start oddziału obsługę restauracji McDonald’s i sklepu Stokrotka

Dodatkowe wymagania stawiane franczyzobiorcom

  • Osobiste zaangażowanie w rozwój i prowadzenie oddziału
  • Miasto powyżej 40 tys. mieszkańców
  • Łączny kapitał początkowy na poziomie co najmniej 50 tys. zł, część z tych środków może pochodzić z różnego rodzaju dofinansowań, które pomożemy uzyskać

Formularz kontaktowy

Artykuły o franczyzie STAVA – NIEZAWODNE DOWOZY JEDZENIA

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram