Franczyza w Polsce

STAVA – niezawodne dowozy jedzenia

Rodzaj sieci: franczyzowa
Zasięg sieci: ogólnokrajowy
Ulica: Kowalska 1
Miasto: 45-588 Opole

http://franczyza.stava.pl

Numer telefonu: 71 70 70 274

Paweł Aksamit
Prezes
E-mail: franczyza@stava.pl
Numer telefonu: 508 205 932


Jednostki Własne: brak
Jednostki Franczyzowe: 28

Opis systemu

Charakterystyka systemu

Stava to największa w Polsce sieć oddziałów gastro-kurierskich i pierwsza franczyza w tym segmencie w Europie.

Nasze oddziały oferują restauracjom usługę dowozu posiłków do klientów, dzięki czemu restauracje nie muszą zatrudniać własnych kierowców, mają niższe koszty oraz szybsze czasy dostawy. Dajemy restauracjom korzyści finansowe i przewagę nad konkurencją.

W odróżnieniu do większości ofert franczyzowych, otwarcie oddziału Stava to niepowtarzalna okazja do:

  • Wejścia na rynek jako pierwszy z nową usługą – praktycznie bez konkurencji. W większości miast nie ma wciąż żadnej firmy gastro-kurierskiej.
  • Wejścia na duży rynek – potencjalnym klientem jest praktycznie każda restauracja, bar oraz kawiarnia w mieście,
  • Skorzystania z zalet ciągle rosnącego rynku – rynek dowozów posiłków w Polsce wart jest 6,6 mld zł i cały czas dynamicznie rośnie,
  • Możliwość stopniowego inwestowania kapitału zaczynając od niewielkich kwot.
  • Franczyzobiorca otrzymuje od nas w 100% gotowy i sprawdzony model biznesowy. Doświadczenie zdobywamy od 2014 roku w kilkudziesięciu miastach o różnej wielkości i populacji.

 

Korzyści dla franczyzobiorcy

  • Dedykowany system informatyczny autorstwa Stavy, bez którego nie da się efektywnie prowadzić oddziału gastro-kurierskiego. System odpowiada za automatyczne układanie optymalnych tras kierowcom oraz wspomaga zarządzanie oddziałem.
  • System franczyzowy zoptymalizowany pod jednoosobowe zarządzanie całą firmą. Franczyzobiorca nie musi zatrudniać nikogo poza kierowcami
  • Szkolenia teoretyczne i praktyczne w jednym z działających oddziałów
  • Osobiste zaangażowanie ekspertów z centrali Stavy w otwarcie i rozwój oddziału
  • Wyłączność na całe miasto lub dzielnicę dużego miasta
  • Specjalna oferta flotowa na najem samochodów
  • Dostęp do umów centralnych z sieciami restauracji

Wymagania

Minimalna Kwota: co najmniej 50 000 zł
Opłata Wstępna: Zależna od wielkości miasta
Opłata Bieżąca: Zależna od etapu rozwoju oddziału
Opłata Marketingowa: brak

Dodatkowe wymagania stawiane franczyzobiorcom

•    Osobiste zaangażowanie w rozwój i prowadzenie oddziału
•    Miasto powyżej 50 tys. mieszkańców
•    Łączny kapitał początkowy na poziomie co najmniej 50 tys. zł, część z tych środków może pochodzić z różnego rodzaju dofinansowań, które pomożemy uzyskać

Formularz kontaktowy


*Pola oznaczone gwiazdką są wymagane.


Konsultacje online

Jak kupić franczyzę

Jak zarządzać franczyzą