Franczyza DA GRASSO

Informacje podstawowe

Rodzaj sieci
franczyzowa
Zasięg sieci
ogólnokrajowy

Finanse

Minimalna kwota
od 150 000 zł (kwota inwestycji zależy od powierzchni i stanu technicznego lokalu)
Opłata wstępna
12 000 zł
Opłata bieżąca
1464,10 zł (w zależności od wybranych pakietów menu)
Opłata marketingowa
brak

Kontakt

Osoba kontaktowa
Opiekunowie Franczyzowi
Numer telefonu
504 916 007
Ulica
Żeligowskiego 8/10
Miasto
90-753 Łódź

Opis systemu

Charakterystyka systemu

Da Grasso to największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce. Istnieje od ponad 20 lat i w jej ramach z powodzeniem funkcjonuje obecnie 186 lokali w 135 miastach Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w 1996 r. w Łodzi. Aktualnie spółka administruje siecią pizzerii na terenie całego kraju zarówno w większych, jak i mniejszych miejscowościach.

Czynnikiem wyróżniającym Da Grasso jest unikalny system franczyzy, zapewniający kompleksowe wsparcie partnerów biznesowych poprzez Centralny System Zakupów, wspólne działania marketingowe, a także wsparcie Opiekuna Franczyzobiorcy, który towarzyszy każdemu od momentu pierwszego kontaktu z siecią.

Tajemnicą sukcesu restauracji Da Grasso jest autorska receptura na wyjątkowe ciasto, a znakiem rozpoznawczym sosy – pomidorowy, czosnkowy i ostry, dodawane do każdej pizzy gratis.

Korzyści dla franczyzobiorcy

Naszych Franczyzobiorców wspieramy przez cały okres współpracy. Ustalamy ofertę, opracowujemy receptury i doskonalimy know-how prowadzenia placówki. Każdemu przedsiębiorcy przekazujemy stale aktualizowany system HACCP. Ponadto, dbamy o atesty produktów i audytujemy potencjalnych partnerów handlowych. Testujemy surowce, obliczamy szczegółowe koszty produkcji dań. We współpracy z profesjonalnymi dostawcami i znanymi producentami zapewniamy dostępność wszelkich produktów i surowców oraz negocjujemy atrakcyjne dla Franczyzobiorców warunki zakupu. Prowadzimy szkolenia pracowników placówek i to nie tylko przy otwieraniu lokalu, ale i przez cały okres współpracy.

Dodatkowo, jako organizator sieci prowadzimy działania marketingowe i reklamowe na szczeblu ogólnopolskim, zarządzamy stroną www (www.dagrasso.pl) oraz fanpage’em na portalu Facebook (www.facebook.com/DaGrassoPizzerie).

Lokalne działania marketingowe Franczyzobiorcy organizują samodzielnie, ale mogą liczyć na nasze pełne wsparcie – od doradztwa strategicznego po graficzne przygotowanie materiałów.

Dodatkowe wymagania stawiane franczyzobiorcom

Poszukujemy ludzi przedsiębiorczych, energicznych, sumiennych i pełnych optymizmu. Doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej nie jest wymagane, choć z pewnością pomocne (w szczególności w zakresie zarządzania zespołem pracowników).

Przyszły Franczyzobiorca powinien dysponować kwotą 150 tys. – 350 tys. złotych (w zależności od powierzchni i stanu technicznego przyszłej pizzerii) na przystosowanie lokalu do wymogów i standardów Da Grasso.

Minimalna powierzchnia lokalu to 100 m2 z salą konsumpcyjną, 70 m2 food court (bez Sali konsumpcyjnej).

Nasz koncept doskonale wpisuje się zarówno w klimat centralnych części miast jak i dużych osiedli mieszkaniowych.
Zawarcie umowy franczyzy, czyli włączenie przedsiębiorcy do naszej sieci, wiąże się z uiszczeniem opłaty wstępnej w wysokości 12 tys. złotych. Licencjobiorcy Da Grasso uiszczają stałą, zryczałtowaną opłatę miesięczną. Jej wysokość zależy od zakresu oferty gastronomicznej placówki i wynosi przy minimalnej ofercie 1464,10 zł. Opłata pobierana jest dopiero od drugiego miesiąca prowadzenia pizzerii. Pierwszy miesiąc gratis.

Formularz kontaktowy

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram