Franczyza w Polsce

DA GRASSO

Rodzaj sieci: franczyzowa
Zasięg sieci: ogólnokrajowy
Ulica: Żeligowskiego 8/10
Miasto: 90-753 Łódź

http://www.dagrasso.pl

Numer telefonu: 42 276 70 60
Numer Fax: 42 276 70 61

Magdalena Piróg
E-mail: franczyza@dagrasso.pl
Numer telefonu: 663 390 907


Opis systemu

Charakterystyka systemu

Da Grasso to największa polska franczyzowa sieć pizzerii, obejmująca blisko 180 lokali w 118 miastach.

Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w 1996 r. w Łodzi. Aktualnie spółka administruje siecią pizzerii na terenie całego kraju, zarówno w większych, jak i mniejszych miejscowościach. Czynnikiem wyróżniającym Da Grasso jest unikalny system franczyzy, zapewniający kompleksowe wsparcie partnerów biznesowych poprzez Centralny System Zakupów, wspólne działania marketingowe, a przede wszystkim wsparcie Opiekuna, który towarzyszy Franczyzobiorcy już od momentu pierwszego kontaktu z siecią, poprzez proces uruchamiania lokalu i przez cały okres współpracy z Da Grasso. Do niego można zwracać się ze wszystkimi sprawami związanymi z prowadzeniem lokalu.

Tajemnicą sukcesu restauracji Da Grasso jest autorska receptura na wyjątkowe ciasto, a znakiem rozpoznawczym sosy – pomidorowy, czosnkowy i ostry, dodawane do każdej pizzy gratis.

Sieć zdobyła szereg prestiżowych nagród i wyróżnień m.in. Superbrands, wielokrotny Złoty Laur Konsumenta, Godło Jakość Obsługi i Jakość Roku, Hermes w kategorii sieć restauracyjna oraz Grand Prix Konsumenta.

Korzyści dla franczyzobiorcy

Naszych Franczyzobiorców wspieramy przez cały okres współpracy. Ustalamy ofertę, opracowujemy receptury i doskonalimy know-how prowadzenia placówki. Każdemu przedsiębiorcy przekazujemy stale aktualizowany system HACCP. Ponadto, dbamy o atesty produktów i audytujemy potencjalnych partnerów handlowych. Testujemy surowce, obliczamy szczegółowe koszty produkcji dań. We współpracy z profesjonalnymi dostawcami i znanymi producentami zapewniamy dostępność wszelkich produktów i surowców oraz negocjujemy atrakcyjne dla Franczyzobiorców warunki zakupu. Prowadzimy szkolenia pracowników placówek i to nie tylko przy otwieraniu lokalu, ale i przez cały okres współpracy.

Dodatkowo, jako organizator sieci prowadzimy działania marketingowe i reklamowe na szczeblu ogólnopolskim, zarządzamy stroną www (www.dagrasso.pl) oraz fanpage’em na portalu Facebook (www.facebook.com/DaGrassoPizzerie).

Lokalne działania marketingowe Franczyzobiorcy organizują samodzielnie, ale mogą liczyć na nasze pełne wsparcie – od doradztwa strategicznego po graficzne przygotowanie materiałów.

Wymagania

Minimalna Kwota: 150 000 zł
Opłata Wstępna: 12 000 zł
Opłata Bieżąca: 1464,10 zł
Opłata Marketingowa: brak

Dodatkowe wymagania stawiane franczyzobiorcom

Poszukujemy ludzi przedsiębiorczych, energicznych, sumiennych i pełnych optymizmu. Doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej nie jest wymagane, choć z pewnością pomocne (w szczególności w zakresie zarządzania zespołem pracowników).

Przyszły Franczyzobiorca powinien dysponować kwotą 150 tys. – 350 tys. złotych (w zależności od powierzchni i stanu technicznego przyszłej pizzerii) na przystosowanie lokalu do wymogów i standardów Da Grasso.

Minimalna powierzchnia lokalu to 100 m2 z salą konsumpcyjną, 70 m2 food court (bez Sali konsumpcyjnej).

Nasz koncept doskonale wpisuje się zarówno w klimat centralnych części miast jak i  dużych osiedli mieszkaniowych.
Zawarcie umowy franczyzy, czyli włączenie przedsiębiorcy do naszej sieci, wiąże się z uiszczeniem opłaty wstępnej w wysokości 12 tys. złotych. Licencjobiorcy Da Grasso uiszczają stałą, zryczałtowaną opłatę miesięczną. Jej wysokość zależy od zakresu oferty gastronomicznej placówki i wynosi przy minimalnej ofercie 1464,10 zł. Opłata pobierana jest dopiero od drugiego miesiąca prowadzenia pizzerii. Pierwszy miesiąc gratis.

Najnowsze franczyzy

Szkolenia

DLA FRANCZYZODAWCÓW

ZARZĄDZANIE SIECIĄ FRANCZYZOWĄ - 16.11.2017

ROZWÓJ FIRMY POPRZEZ FRANCZYZĘ - 23.11.2017

DLA KANDYDATÓW NA FRANCZYZOBIORCÓW

FRANCZYZA - SPOSÓB NA WŁASNY BIZNES - 29.11.2017

SONDA - MIEJ WŁASNE ZDANIE!

Na co zwracasz uwagę w pierwszej kolejności w ofercie współpracy franczyzowej?

41%
28%
14%
5%
10%