Franczyza w Polsce

Autor:
DATA DODANIA: 15 maj 2019

Foto: Ice Dream

Na początku kwietnia w galerii Arkadia otworzyła się Gelateria Ice Dream. To jedyne miejsce w Warszawie, w którym można samodzielnie skomponować swój deser, łącząc ulubione smaki włoskich lodów z kolorowymi dodatkami.

Self service gelateria to zupełnie nowy pomysł na podawanie i jedzenie lodów. Wszystko polega na tym, że każdy nakłada je sobie sam, decyduje o tym jak duża ma być porcja i jakie smaki chce zobaczyć w rożku lub kubeczku. Płaci się w zależności od tego, ile waży ostateczna porcja. Koncepcja „self service ice cream” przybyła z Włoch, gdzie stoiska tego typu cieszą się dużą popularnością. W Polsce jest to nowość.

- Składniki, z których wytwarzamy nasze lody trudno znaleźć w Polsce, dlatego lwią część sprowadzamy bezpośrednio z Włoch. Dzięki temu możemy zaoferować całą paletę niespotykanych smaków i kolorów. Dodatki takie jak: kuleczki z jadalnego brokatu, świeże owoce, wiórki czekolady czy kolorowe posypki zamieniają nasze lody w tworzone własnoręcznie dzieła sztuki. Aż prosi się, by na koniec zrobić zdjęcie i pochwalić się znajomym – tłumaczy Jakub Szeliga, który razem z żoną założył lodziarnię Ice Dream.

Gelateria na razie dostępna jest tylko w warszawskim CH Arkadia, właściciele mają jednak w planach otwieranie kolejnych punktów.

Artykuły które powinny Ci się spodobać

Aktualności
Aktualności
Aktualności
Autor: / Styczeń 16, 2019

A może te Cię zaciekawią

Własny Biznes
Autor: / Kwiecień 5, 2019
Własny Biznes
Autor: / Maj 8, 2019
O tym się mówi
Autor: / Styczeń 14, 2019

Prezentacje franczyz



Szkolenia

DLA FRANCZYZODAWCÓW

ZARZĄDZANIE SIECIĄ FRANCZYZOWĄ - 19.06.2019

ROZWÓJ FIRMY POPRZEZ FRANCZYZĘ - 12.06.2019

DLA KANDYDATÓW NA FRANCZYZOBIORCÓW

FRANCZYZA - SPOSÓB NA WŁASNY BIZNES - 05.06.2019

Jak kupić franczyzę

Jak zarządzać franczyzą